maanantaina, tammikuuta 23, 2006

Ruukkuja, ruukkuja

Koulin lauantaina appelsiinintaimet viilipurkista omiin ruukkuihinsa. Greipit odottavat vielä, että saan lisää istutusastioita. Appelsiinienkin ruukut ovat oikeasti säilyke- ja jogurttipurkkeja, jotka käsittelin ulkopuolelta terrakotan värisellä akryylimaalilla niin, että ne näyttävät keraamisilta. Kamalaa, miten se kuulostaa Pirkka-niksiltä, mutta niistä tuli oikeasti ihan kauniita.

Avokado (n. 40 cm vartta, kaksi lehtiruusuketta, mielettömät juuret) muutti idätysastiasta isompaan ruukkuun (ihan oikeaan ruukkuun). Sen vaihtamiseen tarvittiin kaksi ihmistä, koska idätysruukku oli aika ahdas. Niinpä minä pitelin kaksin käsin kiinni ylösalaisin roikuttamastani kasvista ja puolisoni koputteli ruukun pohjaan niin, että multapaakku rapisi sieltä ulos. Tai no joo, multa ja multa. Kasvi oli aika tehokkaasti täyttänyt pienen idätysruukkunsa juurilla.

Kahvipensas kasvaa kohisten, samoin kultaköynnös. Fiikus sen sijaan taitaa olla pakko todeta kuolleeksi -- se ei hellästä hoivasta huolimatta koskaan toipunut joululomastani. :(